Σχετικά με εμάς

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 από τον Δημήτριο Ποντίκα.

Το πάθος του για την παροχή  υψηλής ποιότητας καθώς και εξατομικευμένων υπηρεσιών στον τομέα μηχανουργικών και μεταλλικών κατασκευών της Βιομηχανίας και Ναυτιλίας, αλλά και η εξειδικευμένη κατάρτιση των ανθρώπων της, ανέδειξαν την εταιρεία, σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αξιόπιστες στο χώρο δραστηριοποίησής της, στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά.

Όλα τα στάδια κατασκευής καθώς και το προσωπικό της εταιρίας διαθέτουν πιστοποίηση Lloyd’s,  μια από τις πιο σημαντικές και απαραίτητες πιστοποιήσεις, με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα διεθνώς.

Όραμα

Το όραμά μας είναι η διατήρηση του ηγετικού μας ρόλου, ως η πρώτη επιλογή πάροχου σε θέματα τεχνικών λύσεων, στους τομείς της  Ναυτιλίας και Βιομηχανίας.

Στόχοι

Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, στα έργα που αναλαμβάνουμε για λογαριασμό των πελάτων μας, λαμβάνοντας υπόψη τα  ποιοτικά χαρακτηριστικά, την βιωσιμότητα, την ασφάλεια και τους χρόνους παράδοσης.

Αποστολή

Η παροχή, ολοκληρωμένων τεχνικών και εμπορικών λύσεων, που παράγουν προστιθέμενη αξία, δημιουργώντας μακροχρόνιες συνεργασίες και ικανοποιημένους πελάτες.

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, η τεράστια εμπειρία της ΑΦΟΙ Δ.ΠΟΝΤΙΚΑ Ο.Ε.  σε συνδυασμό με την αγάπη της για την δημιουργία εξατομικευμένων ποιοτικών λύσεων, αντικατοπτρίζεται στις σπουδαίες συνεργασίες αλλά και επιτυχημένα ολοκληρωμένα έργα της.

Αξίες

Η επιχειρηματική κουλτούρα της ΑΦΟΙ Δ.ΠΟΝΤΙΚΑ Ο.Ε.  βασίζεται σε αξίες όπως είναι η εμπιστοσύνη, η συνεργασία, η δέσμευση, η αξιοπιστία, η ποιότητα, η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών καθώς και ο σεβασμός στο σύνολο των συνεργατών της.

Οι παρακάτω αξίες αποτελούν  οδηγό στην καθημερινότητα μας και αντανακλούν τις φιλοδοξίες μας, για συνεχείς διακρίσεις στο χώρο δραστηριοποίησής μας.

Ο πελάτης στην πρώτη θέση.

Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις της ομάδας μας καθώς τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνολογίες, αποσκοπώντας στην παράδοση βέλτιστης αξίας στους συνεργάτες μας.

Αφοσίωση, εμπιστοσύνη και δεοντολογική συμπεριφορά προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Αποτελεσματικότητα, επαγγελματισμός και ομαδικότητα.

Συνεχής βελτίωση και συλλογική προσπάθεια ώστε να προάγουμε την βιώσιμη ανάπτυξη

Σεβασμός στο περιβάλλον.

Οι αξίες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής κουλτούρας της D. Pontikas Bros

Φήμη

Αποδεδειγμένα η πολυετής εμπειρία μας σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητά μας,  έχουν οδηγήσει στη δημιουργία  μακροχρόνιων συνεργασιών καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών των πελατών μας. Έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε με επιτυχία κάθε έργο που μας έχει ανατεθεί, ανεξαρτήτως πολυπλοκότητας, αφήνοντας τους πελάτες μας, απόλυτα ικανοποιημένους.

Η Ομάδα

Δημήτριος Ποντίκας, Ιδρυτής, Μηχανολόγος πλοίων
Κωνσταντίνος Ποντίκας, Μηχανολόγος μηχανικός
Ευδοκία Ποντίκα, Σχεδιασμός & Διαχείριση
Χάρης Ποντίκας, Περιβαλλοντολόγος/Θαλάσσιος Επιθεωρητής (MSc)/Ναυπηγός (MSc)